Klädsel

Det är väldigt viktigt att man klär sig rätt när man ska rida. Det finns särskilda krav för kläder som man ska bära under en ridlektion på grund av komfort, säkerhet och god grooming. Först och främst är det viktigt att du har ridbyxor eller leggings, jeans är inget att rekommendera då du inte får samma rörelseförmåga när du sitter på hästen. Ha en t-shirt som bas tröja. När det är kallt ute bör du ha en långärmad tröja som täcker dina armar men som även låter huden andas. Det är även bra om du har på dig en kroppsväst som skyddar dig mot fall, speciellt nacken och ryggen. Använd stövlar med en upphöjd häl så att om din fot slinker igenom. Du kan bära gummistövlar till att börja med, men om du bestämmer dig för att fortsätta rida så bör du uppgradera dina skor till ordentliga skor. Om du tävlar bör du bära korta ridstövlar. Det finns gott om butiker på nätet där du kan hitta ridutrustning, kläder och accessoarer.

0 thoughts on “Klädsel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *